Privacy & Cookieverklaring IMA Promo

Deze privacy & Cookie verklaring is voor het laatst aangepast op 19 juni 2018.

AVG/GDPR ready 2018

Via de diensten van imapromo.nl worden gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. Persoonsgegevens worden door IMA Promo zorgvuldig verwerkt en beveiligd.

IMA Promo geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 67779956 is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking. Gegevens die door de gebruiker worden verstrekt worden door een beveiligde verbinding naar de door betreffende gebruiker gekozen leverancier verzonden zodat zij in staat zijn om de aanvraag af te handelen.

Wij zijn er van bewust dat u vertrouwen stelt in ons. Wij zien het dan ook als onze verantwoordelijkheid om uw privacy te beschermen. Op deze pagina laten we u weten welke gegevens we verzamelen als u onze website gebruikt, waarom we deze gegevens verzamelen en hoe we hiermee uw gebruikservaring verbeteren. Zo snapt u precies hoe wij werken.

Persoonsgegevens

IMA Promo bemiddelt bij het overstappen naar een ander leverancier op het gebied van energie/gas en elektriciteit. Door deze overstap ga je een leveringsovereenkomst aan. Bij het gebruik maken van onze diensten (vergelijkingsstool en overstappen) laat je persoonlijke gegevens achter bij ons. Door gebruik te maken van onze diensten geeft de deelnemer toestemming aan IMA Promo om persoonsgegevens van de deelnemer voor de volgende doeleinden te gebruiken:

Doorsturen van de gegevens vaan de aanbieder/leverancier waarnaar de deelnemer besluit over te stappen zodat de deelnemer een overeenkomst met de leverancier aan kan gaan
Telefonisch benaderen van de deelnemer bij aflopende contracten
Telefonisch benaderen van de deelnemer bij promoties van de (energie) leveranciers
Telefonisch benaderen van de deelnemer om diensten/prodcuten van de (energie) leveranciers aan te bieden
Via email benaderen bij aflopende contracten
Via email benaderen om diensten/producten van de (energie) leveranciers aan te bieden
Toezenden van email nieuwsbrieven van IMA Promo

De volgende gegevens worden door ons opgeslagen (voor promotionele doeleinden) en ook doorgestuurd naar de leveranciers op de overstap af te handelen:

NAW-gegevens
Telefoonnummer
Mobiel nummer
Factuuradres
E-mailadres
Betalingsgegevens
Geslacht
Geboortedatum

Bewaartermijn

Zo lang een deelnemer aangemeld blijft bij IMA Promo en zijn diensten worden zijn persoonsgegevens bewaard.

Verstrekking data aan derden

Op onze website zijn social media buttons opgenomen. Wanneer er op deze buttons worden gedrukt worden er gegevens doorgegeven aan deze social mediadiensten (Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn). De beheerders van deze diensten verzamelen dan je persoonsgegevens. Wij hebben geen invloed op deze diensten, daarom raden we je aan om de privacyverklaring van de genoemde social mediadiensten te lezen.

Cookies

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. Volgens de wet mogen wij direct cookies op je computer opslaan als ze strikt noodzakelijk zijn voor het gebruik van de site. Voor alle andere soorten cookies hebben we een toestemming van je nodig.

Tracking Cookies

Met uw toestemming plaatsen onze adverteerders “tracking cookies” op uw computer. Deze cookies gebruiken zij om bij te houden welke pagina’s u bezoekt, om zo een profiel op te bouwen van uw onlinegedrag. Dit profiel wordt mede opgebouwd op basis van vergelijkbare informatie die zij van uw bezoek aan andere websites krijgen waarop zij adverteren. Dit profiel wordt niet gekoppeld aan uw naam, adres, e-mailadres en dergelijke zoals bij ons bekend, maar alleen om advertenties af te stemmen op uw profiel zodat deze zo veel mogelijk relevant voor u zijn.

Noodzakelijk

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaar te maken door basisfuncties zoals paginanavigatie en toegang tot beveiligde delen van de website in te schakelen. De website kan niet goed functioneren zonder deze cookies.

Naam Geplaatst door Vervaldatum Doel Type
PHPSESSID imapromo.nl Sessie Noodzakelijk sessie om de bezoeker te kunnen identificeren. Houdt gebruikerssessiestatus voor alle pagina-aanvragen bij. HTTP

Voorkeur

Voorkeurscookies stellen een website in staat om informatie te onthouden die de manier waarop de website zich gedraagt of uiterlijk verandert, zoals de taal van uw voorkeur of de regio waarin u zich bevindt.

Geen cookies op dit moment

Statistieken

Statistiekencookies helpen website-eigenaren te begrijpen hoe bezoekers omgaan met hun websites door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Naam Geplaatst door Vervaldatum Doel Type
__utmb Google Analytics 30 minuten Registreert een tijdstempel met het exacte tijdstip waarop de gebruiker de website heeft bezocht. Gebruikt door Google Analytics om de duur van een websitebezoek te berekenen. HTTP
__utmt Google Analytics Wordt gebruikt om de snelheid van aanvragen naar de server te regelen. 10 minuten HTTP
__utmc Google Analytics Gebruikt om de duur van een websitebezoek te berekenen. Registreert de exacte tijdstip waarop de gebruiker de website verlaat. Sessie HTTP
__utma Google Analytics Bewaart het aantal bezoeken (voor elke bezoeker), het tijdstip van het eerste bezoek, het vorige bezoek en het huidige bezoek 2 jaar HTTP
__utmz Google Analytics Registreert of de bezoeker afkomstig was van een zoekmachine (en zo ja, het gebruikte zoekwoord), en op welke link er wordt geklikt. 6 maanden HTTP

Marketing

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers op verschillende websites bij te houden. Het is de bedoeling advertenties weer te geven die relevant en aantrekkelijk zijn voor de individuele gebruiker en daardoor waardevoller zijn voor uitgevers en externe adverteerders.

Geen cookies op dit moment

Niet geclassificeerd

Niet-geclassificeerde cookies zijn cookies die we nog aan het classificeren zijn, samen met de aanbieders van afzonderlijke cookies.

Geen cookies op dit moment

Transparantie

Met dit privacy- en cookie beleid proberen wij duidelijkheid en transparantie te bieden. Onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming heb je als deelnemer bepaalde rechten jegens IMA Promo als verwerkingsverantwoordelijke. Indien je wenst je gegevens in te zien, wijzigen of verwijderen neem dan contact met ons. Stuur een mail naar info@imapromo.nl of bel naar 085 007 1007.

Zelf gegevens inzien, wijzigen en/of verwijderen

Wanneer je op imapromo.nl bent ingelogd met je gebruikersnaam en wachtwoord kan je zelf je gegevens inzien, wijzigen. Indien gewenst kan je ook het account definitief verwijderen uit ons systeem. Je wordt dan automatisch afgemeld van onze diensten.

Rechten

Als deelnemer heb je de volgende rechten:

Recht op inzage

Je hebt recht op inzage in of en zo ja welke persoonsgegevens wij van je verweken.

Recht op wijziging

Indien je persoonsgegevens die wij van jou bewaren onjuist of onvolledig zijn, kan je ons vragen om je persoonsgegevens te corrigeren of aan te vullen.

Recht op verwijderen van gegevens

Je hebt recht om je persoonsgegevens te verwijderen wanneer;

  • De gegevens niet langer nodig zijn voor het doel waarvoor zij verzameld zijn
  • Je toestemming voor de verwerking intrekt (en er geen andere rechtsgrond voor de verwerking is)
  • Je gegrond bezwaar maakt tegen de verwerking van je persoonsgegevens
  • De persoonsgegevens onrechtmatig verwerkt zijn
  • Dit op grond van een wettelijke bepaling is vereist is of
  • De persoonsgegevens verzameld zijn in het kader van een zogenaamde dienst van de informatiemaatschappij.

In sommige gevallen is het niet mogelijk om je persoonsgegevens te wissen, bijvoorbeeld wanneer er een wettelijke plicht voor IMA Promo geldt om de gegevens te bewaren, wanneer de gegevens nodig zijn om uitvoering te kunnen geven aan een overeenkomst met u (bijvoorbeeld het afhandelen van een contract) of wanneer het recht op vrijheid van meningsuiting en informatie in een concreet geval zwaarder zou moeten wegen.

Recht op beperking van de verwerking

Je hebt het recht om een beperking te vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens

Recht op dataportabiliteit (overdragen van gegevens)

Je hebt het recht om je persoonsgegevens die je aan ons hebt verstrekt, te ontvangen in een gestructureerd formaat (xl(s)/csv) en je persoonsgegevens door te geven aan een derde partij naar keuze.

Bezwaar tegen verwerking

u heeft het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens vanwege met uw specifieke situatie verband houdende redenen. In dat geval zal een belangenafweging plaatsvinden met inachtneming van uw specifieke situatie. Verder heeft u ook altijd het recht om een klacht in te dienen bij de Nederlandse toezichthouder die belast is met de bescherming van persoonsgegevens, d.w.z. de Autoriteit Persoonsgegevens.

Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van je persoonsgegevens vanwege een specifieke situatie verband houdende reden. In dat geval zal een belangenafweging plaatsvinden met inachtneming van je situatie. Je hebt altijd het recht om een klacht in te dienen bij IMA Promo of bij de Nederlandse toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Actualiteit

Deze privacy en cookieverklaring is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze site. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze site kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacy en cookieverklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacy en cookieverklaring te raadplegen. Meest recente versie van de privacy en cookieverklaring van imapromo.nl zal op deze pagina gepubliceerd worden.

Vragen en feedback

Wij controleren regelmatig of we aan de huidige privacy en cookie beleid voldoen. Als u vragen of feedback heeft over de privacy en cookieverklaring kunt u contact met ons opnemen:

IMA Promo
T: 085 007 1007
E: info@imapromo.nl